home >>> de praktijk >>> vondstverwerking
 
 
De vondstverwerking
   

Onze AWN- afdeling beheert vele voorwerpen, die tijdens de vele opgravingcampagnes boven de grond zijn gekomen. Veel van deze (gerestaureerde) objecten staan in onze vitrine ter bezichtiging tijdens de open dagen / avonden. De open avonden worden iedere eerste woensdagavond van de maand (m.u.v. de zomermaanden juli en augustus) in onze werkruimte aan de Hazenkamp 66. Alle belangstellenden zijn altijd hartelijk welkom.
U kunt informatie krijgen over onze werkzaamheden. U kunt het materiaal van afgelopen opgravingen bezichtigen en u kunt onze bibliotheek raadplegen.
Aanvang: v.a. 20.00 uur - 22.00 uur.

Tijdens de inloop/open avond wisselen we de laatste archeologische nieuwtjes uit en determineren we vanzelfsprekend uw meegebrachte vondsten.
Daarnaast zullen een aantal mensen wat vertellen over hun archeologische waarnemingen en/of werkzaamheden. Zoals: het determineren, het restaureren, het melden van resultaten van recent veldwerkonderzoek of archeologische studie aan hogeschool of universiteit.

Om u alvast mee te laten genieten van al het moois, zal ieder maand op deze site een object getoond worden met een korte beschrijving. Zie ook: ‘Determinatie’

Wellicht prikkelt het tot het komen bezichtigen van het object in werkelijkheid! U bent van harte welkom op onze open avonden!

Voor meer informatie kunt u een sturen.

vondstverwerking

Restaureren betekent in feite veranderen en of herstellen. Lenie Strijbosch doet dat hier op onnavolgbare wijze. Zij is hier bezig van een schijnbaar niet te herkennen aantal opgegraven scherven weer een duidelijk tastbaar object te scheppen.

  ^